Sklepi potrebujejo nego

Sklepi se začnejo starati okoli 25. leta, ko se proizvodnja kolagenskih vlaken v telesu postopoma upočasni. Vse se začne v hrustancu, ki postopoma izgublja moč in elastičnost, zato pri gibanju prihaja do trenja. Tako kot pri vseh tkivih se sposobnost rasti in obnove sklepnega hrustanca s starostjo zmanjšuje.

FUNKCIJE HRUSTANCA

Naloga hrustanca je, da kost ščiti pred obremenitvami in udarci – deluje kot blažilnik. Pod obremenitvijo se sinovialna tekočina sprosti iz hrustanca in zmanjša trenje. Pri razbremenitvi se absorbira nazaj v hrustančno medceličnino.

VEZI, KITE IN SKLEPNA OVOJNICA

Naloga vezi in kit je prenašati silo mišice, ki se krči, in s tem spraviti kost v gibanje. Za razliko od hrustanca je sklepna ovojnica prepredena z mrežo krvnih žil in kapilar, ki so bistvenega pomena za oskrbo sklepnega hrustanca, vezi in kit s hranili.


Zakaj je kolagen pomemben?

Kolagen je glavna beljakovina v človeškem telesu.

Kolagen tipa I
je prisoten v kitah, vezeh, kosteh pa tudi v koži.

Kolagen tipa II
najdemo v hrustancu, ki ga drži skupaj in mu zagotavlja trdnost ter vzdržljivost.

Vitamin C
je pomemben za pravilno tvorbo kolagena v telesu in dobro stanje sklepnega hrustanca.


Ni vsak kolagen enak

Nastane z vrenjem prvotne surovine in tako izgubi svojo edinstveno naravno strukturo. Zaradi izgube strukture je treba telesu v ogromnih količinah dovajati hidrolizirani kolagen in želatino. Hidrolizirani kolagen ni naraven niti ni tako učinkovit za sklepe.

HIDROLIZIRANI KOLAGEN

Ima podobno strukturo kot kolagen v telesu – tvorijo ga beljakovine v obliki tako imenovane trojne vijačnice. V telesu deluje povsem drugače, bolj naravno, zato ga ni treba vnašati v velikih količinah. Naravni nativni kolagen je v izdelkih za nego sklepov nežnejši in bolj praktičen.

NARAVNI KOLAGEN

Swiss Gams je edino dopolnilo z naravnim kolagenom tipa I in II v kombinaciji z vitaminom C

Zahvaljujoč tej edinstveni sestavi Swiss Gams ohranja ustrezno tvorbo kolagena v telesu. Tako podpira funkcije delovanja mišično-skeletnega sistema. Poleg tega lahko zdaj Gamsa preizkušate mesec dni brezplačno!
1

2-mesečni program

+ 30-dnevni preizkus

  • 37,98 € paket
  • 30+60 kapsul
  • 1 kapsula na dan
  • prehransko dopolnilo

18,99  €

mesečno

6-mesečni program

+ 30-dnevni preizkus

  • 89,94 € paket
  • 30+180 kapsul
  • 1 kapsula na dan
  • prehransko dopolnilo

14,99  €

mesečno

  • 51,98 € paket + 2 € poštnina
  • 60 kapsul
  • 1 kapsula na dan
  • prehransko dopolnilo

25,99  €

mesečno

Naročnino je mogoče kadar koli brezplačno preklicati

Swiss Gams je prepričal več deset tisoč zadovoljnih strank

V GAMSU SEM NAŠEL TISTO, V KAR ZAUPAM IN ZA KAR ČUTIM

V Gamsu sem našel tisto, v kar zaupam in za kar čutim, da mi pomega pri doseganju najboljših rezultatov. Tako je bilo med kariero, sedaj po njej pa mi pomega, da lahko ohranjam svoj športni stil življenja in v tem uživam brez bolečin. Kariera vrhunskega športnika na telesu pusti dolgoročne posledice. Ko enkrat kariero obesiš na klin, s tem vse težave ne izginejo, ampak je čas, da začneš svoje telo še toliko bolj ceniti in negovati. S Swiss Gams kapsulami mi to uspeva iz dneva v dan, brez bolečin.

Slovenski smučarski skakalec

ALORA KOT ŠPORTNICIKI SE VELIKO UKVARJA S ŠPORTOM MI KOLAGEN VELIKO POMENI ZA REGENERACIJO

Alora kot športnici ki se veliko ukvarja s športom mi kolagen veliko pomeni za regeneracijo. Najbolj mi je všeč, da ga zaužiješ kot tabeltko in ni potrebnega mešanja praha z vod – iz moje strani je to ogromen plus. Kolagen sem začela uporabljati oktobra in opažam gostejše lase, ter hitrejšo rast, prav tako to opažam pri nohtih. Enostavno, počutim se boljše in kolagen bi vsem priporočila.

Anja Osterman

SWISS GAMS RADA UPORABLJAM KOT NALOŽBO V PRIHODNOST

Swiss Gams rada uporabljam kot naložbo v prihodnost – mnoge dni preživim v gorah in zdravi sklepi so nujni, da bo takih dni še več. Swiss Gams ki je všeč tudi zaradi priročnega pakiranja – ena mala kapsula na dan in je dnevni vnos dosežen.

Manca Sternen

VELIKO LAŽJE PREMAGUJEM TELESNE NAPORE

Veliko lažje premagujem telesne napore." Že pet let živiva sami s hčerko, ki je invalid in popolnoma odvisna od tuje pomoči- mene. S starostjo vedno težje premagujem telesno obremenjenost, ob dvigovanju hčerke in vseh hišnih opravilih… Opravila sem preglede…obrabljeni sklepi. Dva meseca že redno jemljem Swiss Gams, ki mi ga je priporočila dolgoletna direktorica Zavoda, kamor je vključena moja hči. Ne bi si mislila, da se bo moje počutje kdaj izboljšalo. Veliko lažje premagujem telesne napore. Zdaj jemljem po eno kapsulo kolagena na dan, preventivno, da preprečim nadaljnjo obrabo sklepov, ker bi rada še dolgo skrbela zase in za mojo hči.

Breda Petrovič

CEMIO SWITZERLAND

Swiss Blanc je vrhunska blagovna znamka švicarske družbe Cemio Switzerland. Zanašamo se na dolgoletno tradicijo vrhunske farmacevtske proizvodnje v Švici ter se ponašamo s kakovostjo in bližino narave.

VEC INFORMACIJ
SHARE ARTICLE: